omega-3 & vattenglas omega-3 kapslar ingen bindning fri frakt
omega-3 & vattenglas omega-3 kapslar ingen bindning fri frakt

Omega-3 - Kapslar

tillsatt med vitamin D & E

Ta hand om ditt hjärta och hjärna med Omega-3 från Vesterålen's - en av Nordens mest sålda i över 25 år. Levereras fraktfritt direkt hem till dig. Hög koncentrerad kapsel som är liten och lätt att svälja, ingen dålig eftersmak. 

En ask med 120 kapslar räcker i 2 månader. 

Just nu - 50%

VNP_Web_icon_74x74px_heart.svg

Bra för hjärtat

Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA bidrar till
en normal hjärtfunktion.*

VNP_Web_icon_74x74px_brain.svg

Bra för hjärnan

Omega-3 fettsyran DHA bidrar till
en normal hjärnfunktion.*

VNP_Web_icon_74x74px_eye.svg

Tar hand om din syn

Omega-3 fettsyran DHA bidrar till
att upprätthålla en normal syn.* 

*Den gynnsamma effekten på hjärtat uppnås med ett dagligt intag på 250 mg EPA och DHA – och hjärna och syn med ett dagligt intag på 250 mg DHA. Med den rekommenderade användningen av Omega-3 Classic får du dessa mängder.

Produktinfo

 • Ingredienser

  Fiskolja (antioxidationsmedel (tokoferolrika extrakt)), kapsel (gelatin (bovin), konsistensmedel (glycerol)), D-alfa-tokoferol (vitamin E), kolekalciferol (vitamin D).

 • Innehåll

   

  INNEHÅLL PER DAGSDOS 2 KAPSLAR (% RI*) 3 KAPSLAR (% RI*)

  Fiskolja

  1086 mg 1629 mg

  Totalt Omega-3 fettsyror

  696 mg 1044 mg

   -varav EPA

  348 mg 522 mg

   -varav DHA

  250 mg 375 mg

  Vitamin D3

  5 µG  (100%) 7,5 µG (150%)

  Vitamin E

  12 mg α-TE (100%) 18 mg α-TE (100%)

  *RI = Referensintag

 • Dosering

  Rekommenderat dagligt intag: 2-3 kapslar i samband med måltid.

  Rekommenderat intag bör ej överskridas. rekommenderas ej till barn under 3 år. Kosttillskott bör ej ersätta en mångsidig och varierad kost och hälsosam livstil och ska ej ersätta läkemedel.  Vid graviditet eller användning av receptbelagda läkemedel bör läkare informeras om användning av kosttillskott. 

  En 2 månaders leverans innehåller 1 ask med 120 kapslar. 
  En 4 månaders leverans innehåller 2 askar med 120 kapslar vardera.
  En 6 månaders leverans innehåller 3 askar med 120 kapslar vardera.

  Förvara torrt, mörkt, ej för varmt, under +25C och oåtkomligt för barn. 

Kvalitetssäkrad fiskolja

Stränga kvalitetskontroller
Alla våra kosttillskott genomgår omfattande kvalitetskontroller. 

Renas från föroreningar
Fiskoljan renas från tungmetaller och föroreningar genom en patenterad process. Därefter raffineras och koncentreras oljan, vilket resulterar i en mycket ren produkt.

Frågor och svar om Omega-3

 • Varför är omega-3 så viktigt?

  Omega-3-fettsyror är essentiella fettsyror. Kroppen är alltså beroende av omega-3, som används till många viktiga funktioner. Eftersom kroppen inte kan producera omega-3-fettsyror själv, måste det fås från mat. De långa omega-3 fettsyrorna EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra) erhålls från fisk och fiskolja. Det finns flera tusen studier som bekräftar att EPA- och DHA-fettsyror är bra för hjärtat, hjärnan och synen.

  Den gynnsamma effekten på hjärtat uppnås med ett dagligt intag på 250 mg EPA och DHA – och hjärna och syn med ett dagligt intag på 250 mg DHA. Med den rekommenderade användningen av Omega-3 Classic får du dessa mängder.

 • Hur många kapslar bör jag ta per dag?

  Den rekommenderade dosen av Vesterålens Omega-3 Classic är 2-3 kapslar per dag. Det dagliga behovet är dock individuellt och kan bero på flera saker, såsom ålder, kön, kost och livsstil.

  Den gynnsamma effekten på hjärtat uppnås med ett dagligt intag på 250 mg EPA och DHA – och hjärna och syn med ett dagligt intag på 250 mg DHA. Med den rekommenderade användningen av Omega-3 Classic får du dessa mängder.

 • Har omega-3 produkter några dokumenterade effekter?

  Ja, omega-3-fettsyrorna EPA och DHA är bland de mest undersökta och dokumenterade näringsämnena i världen. Omega-3-fettsyror är essentiella fettsyror som behövs för viktiga funktioner i kroppen. Flera tusen studier bekräftar att omega-3 är bra för hjärtat, hjärnan och synen.

  Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) har också studerat effekterna av omega-3 och funnit dess effekter på flera funktioner i kroppen. EU reglerar även noggrant vad som kan sägas om omega-3-fettsyror inom marknadsföring. Omega-3 (EPA och DHA) främjar normal hjärtfunktion. En positiv hälsoeffekt erhålls genom att äta 250 mg EPA- och DHA-fettsyror dagligen.

  Omega-3 (DHA) främjar normal syn- och hjärnfunktion. En positiv hälsoeffekt erhålls genom att konsumera 250 mg DHA-fettsyror dagligen.

  Effekten av produkterna är individuella; någon upplever effekterna snabbt, medan en annan kanske inte märker dem alls. Om du tycker att du inte äter tillräckligt med fisk rekommenderar vi att du provar själv.

 • Hur vet jag om jag behöver äta omega-3 som ett kosttillskott?

  Svenska Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta fisk 2-3 gånger i veckan. Fisk innehåller nyttiga fettsyror, flera vitaminer och mineraler och mycket protein. Fisk är en bra källa till omega-3-fettsyror och D-vitamin, som är viktiga för hälsan.

  Om du äter väldigt lite, eller ingen fet fisk, rekommenderar vi ett dagligt tillskott av omega-3. Omega-3 fettsyror är essentiella fettsyror som behövs för kroppens viktiga funktioner.

 • Är det okej för mig att äta omega-3?

  Omega-3 är en essentiell fettsyra som kroppen behöver för många av sina dagliga funktioner. DHA och EPA är omega-3 fettsyror som din kropp behöver för t.ex. immunförsvar, hjärta, hjärna och ögonhälsa. Svenska livsmedelsverket råder oss att äta fisk 2–3 gånger i veckan. Äter du till exempel lax, sjötunga eller makrill ett par gånger i veckan får du förmodligen tillräckligt med fettsyror från kosten. Om du inte äter fisk tillräckligt ofta, kan ett omega-3 kosttillskott kan vara ett bra komplement till din kost.

  Vid graviditet eller användning av receptbelagda läkemedel rekommenderas att du diskuterar med din läkare innan användning av kosttillskott.

 • Kan jag som gravid och ammande äta Vesterålens Omega-3?

  En kost rik på omega-3-fettsyror rekommenderas också för gravida och ammande kvinnor. Omega-3-fettsyran DHA främjar en normal utveckling av syn och hjärna hos både foster och spädbarn.

  Utöver den rekommenderade dagliga mängden EPA och DHA för vuxna (250mg), rekommenderas att mamman äter 200mg mera DHA-fettsyror. Gravida och ammande kvinnor bör använda kosttillskott med försiktighet, och det rekommenderas att prata med läkaren innan användning av ett kosttillskott.

 • Kan barn äta Vesterålens Omega-3?

  För barn över 3 år kan vi rekommendera Vesterålens Omega-3. Att äta kapslar rekommenderas inte för barn under 3 år, men omega-3-fetter eller fiskolja är inte skadliga i sig.

 • Kan personer med fiskallergi äta omega-3?

  Om du är allergisk mot fisk är det en bra idé att prata med din läkare först.

 • Är Vesterålens Omega-3 en säker produkt?

  Som ingrediens, är omega-3 i bland de allra mest forskade molekylerna, och det har gjorts över 40 000 vetenskapliga studier om omega-3.

  Vi garanterar dessutom att alla produkter som släpps ut på marknaden uppfyller ställda kvalitetsstandarder och myndigheternas krav.  Fiskoljan som används som råvara i Vesterålen’s Omega-3 kommer från fet fisk (ansjovis och sardiner).

  Fiskoljan renas från tungmetaller och föroreningar genom en patenterad process. Därefter raffineras och koncentreras oljan, vilket resulterar i en mycket ren produkt. Oljan analyseras därefter noggrant enligt stränga specifikationer, metoder och processer utvecklade och godkända i enlighet med internationella riktlinjer.