Fredrik_Lindskog__1140x600.jpg

Fredrik Lindskog

"Jag är jäkligt kass på att käka tillräckligt med fisk, så det känns grymt bra att veta att jag får i mig tillräckligt med Omega-3"

Möt Fredrik, den energiska 48-åringen från Göteborg som vet hur man lever livet till fullo!  När han inte är upptagen av sitt jobb på Volvo, så tränar han så mycket han kan.  Han gillar att gå upp riktigt tidigt på morgonen och hinna med ett träningspass innan jobbdagen startar klockan 7. 

VNP_fredrikx4.jpg

Men det är inte bara på gymmet som Fredrik hittar sin passion. Han har även en brinnande kärlek till motorcyklar. Fredrik har upptäckt att det är då han hittar den perfekta balansen mellan adrenalin och lugn, och allt annat försvinner i bakgrunden. Samma känsla infinner sig när han susar ner riktigt snabbt i slalombacken på vintern. 

Men Fredrik är inte bara en man av action. Han har en balanserad syn på livet och njuter av de goda sakerna. Att umgås med vänner, laga och njuta av fantastisk mat är en stor del av hans liv. Han är alltid på jakt efter nya smaker, och inte bara när det gäller mat. Att testa olika ölsorter och utforska nya cigarrmärken är också ett stort intresse för honom.

Trots att Fredrik tränar mer än de flesta i hans ålder, vet han att njuta av livets små lyxigheter. Han är medveten om att han kan göra förbättringar när det gäller sin kost. Han är också medveten om att han äter för lite fisk, i synnerhet fet fisk. 

Så när han fick chansen att testa sina Omega-3 värden tog han den med en gång. Vid Fredriks första test fick han ett resultat på endast 4,13 %  (Man bör ligga över 8%) - efter endast 2 månader hade hans resultat förbättras med hela 65% - han hade nu 6,83 %

SE_Fredrik_omega3_meter_nov23.jpg

Hur många kapslar äter Fredrik?

För dom allra flesta räcker det gott med 2-3 kapslar per dag, som är vår rekommenderade dagsdos. Då får man in sig tillräckligt med både EPA och DHA. Men då alla människor har olika förutsättningar är också behovet olika. Det beror bland annat på: 

  • Det beror på hur mycket Omega-3 fettsyror du får i dig genom kosten. 
  • Hur lång du är/hur mkt du väger.
  • Hur mycket du tränar
  • Din kropps förbränning och genetik

Som till exempel Fredrik, han är ca 2 meter lång och väger en bra bit över 100kg + att han tränar väldigt mycket. Så det kan vara att han behöver äta fler kapslar än dom flesta. Men han har börjat med 3 kapslar per dag och hittills har han haft en fantastisk utvecklig så troligtvis räcker det med 3 kapslar för honom. Han kommer att testa sig tills hans värden är uppe på optimala nivåer.   

Självklart är det helt individuellt och ens resultat beror på många olika faktorer och inget vi garanterar. Testerna är gjorda på ett oberoende lab - OmegaQuant

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi respekterar dina uppgifter och delar aldrig dom med någon annan. Läs mer här.

Vi respekterar dina uppgifter och delar aldrig dom med någon annan. Läs mer här.