VNP_Berith_test_1140x600.jpg

Omega-3-index kan nu mätas bekvämt hemma. Att göra testet är enkelt och du får resultatet direkt till din e-post.

Omega-3-index kan nu mätas bekvämt hemma. Att göra testet är enkelt, resultatet analyseras i testlaboratoriet och du får resultatet bekvämt direkt till din e-post.

Omega-3-fettsyror och deras effekter på hälsan har studerats i flera decennier. Det finns redan mer än 40 000 studier och antalet växer ständigt. Omega-3-fettsyror har visat sig vara effektiva mot många kroppsfunktioner.

Studier har visat att essentiella fettsyror är hälsosamma för kroppen. De långkedjiga omega-3-fettsyrorna, DHA och EPA, kan omvandlas till neurotransmittorer (eikosanoider) i kroppen. En tillräcklig mängd omättade fetter i form av omega-3-fettsyrorna DHA och EPA bidrar till hjärtats normala funktion. Omega-3 bidrar till normal hjärtfunktion med ett dagligt intag av 250 mg EPA- och DHA-fettsyror. Omega-3-fettsyran DHA bidrar också till normal funktion av hjärnan och synen. En positiv hälsoeffekt erhålls genom att konsumera 250 mg DHA-fettsyror varje dag.

Kroppen känns bra när den får näring varje dag. Detsamma gäller fettsyror, som du bland annat får från fet fisk. Den ideala omega-3-nivån är 8-12%. För de flesta av oss är omega-3-nivåerna under ideala nivåer. Att upprätthålla optimala omega-3-nivåer är viktigt, och omega-3-indexet är ett bra verktyg för att övervaka det. Således kan du garantera att din kropp har tillräckligt med omega-3-fettsyror för att stödja kroppens vitala funktioner.

Nivåerna varierar från person till person och kosten spelar den största rollen. Bra källor till omega-3-fettsyror är fet fisk som lax, sill och makrill, samt nötter och frön. Om du inte äter fet fisk 2-3 gånger i veckan kan det vara så att din kropp inte har tillräckligt med DHA- och EPA-fettsyror. Du kan nu enkelt ta reda på detta genom att testa.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi respekterar dina uppgifter och delar aldrig dom med någon annan. Läs mer här.

Vi respekterar dina uppgifter och delar aldrig dom med någon annan. Läs mer här.