VNP_SE_omega3_meter_1140x600.jpg

Vad är egentligen Omega-3 index och hur mäter man det?

Omega-3-tillskott är utmanande i den meningen att dess effektivitet för det mesta inte kan kännas. Ändå är dess hälsoeffekter på kroppen olika, även om du inte märker effekterna direkt.

Omega-3-indexet indikerar mängden omega-3-fettsyror i blodet i förhållande till andra fettsyror. Mängden fettsyror på membranen i röda blodkroppar beräknas, och omega-3-nivån indikerar hur mycket DHA- och EPA-fettsyror är i förhållande till andra syror i procentuella termer.

Till exempel, om det finns 4 DHA och / eller EPA fettsyror i det röda blodkroppsmembranet och totalt 64 fettsyror. I detta fall blir formeln 4/64 = 6,25%. I detta fall kommer omega-3-indexet för en person att vara 6, 25%.

Din omega-3-nivå kan mätas och du vet din nivå inom några veckor. Att ta testet är enkelt. Testkitet har allt du behöver - allt du behöver göra är att ta ett prov av ditt finger och skicka det i ett kuvert till labbet för testning. Sedan väntar du bara på ett e-postmeddelande som berättar din omega-3-nivå analyserad från ditt prov. Det är viktigt att komma ihåg att registrera provet innan du skickar det så att laboratoriet kan identifiera provet och skicka resultaten till din e-post.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi respekterar dina uppgifter och delar aldrig dom med någon annan. Läs mer här.

Vi respekterar dina uppgifter och delar aldrig dom med någon annan. Läs mer här.